• Steffan
  Oplichting van Budget Energie 1 reactie

  Een beste tijd terug kwam ik bij de mediamarkt en werd aangesproken door een verkoopmedewerker die me doorverwees naar iemand die werkte voor budget energie, meestal ben ik niet zo van zulke deals maar hij schetste een mooi beeld voor dus heb het even aangehoord.

  Kreeg een aanbod van gas en Electra berekend op ons verbruik van 53 euro Electra en gas was ook een stuk goedkoper als wat ik betaalde .
  dat samen met een welkomst bonus van 175 euro .
  contact hadden we rond gemaakt en ik had een nieuwe leverancier, Budget energie dus.
  3 dagen na akkoord van contract kregen we een nieuwe woning aangeboden dit omdat we antikraak huurde en nu naar een vaste woning gingen .
  ik bellen om het contract over te zetten naar het nieuwe adres . dit was nog al een ramp , die bonus moest dus al terug betaald worden omdat ze het contract niet konden wijzigen en hebben hem geannuleerd . nieuw contract aangemaakt en nu kregen we weer die bonus maar nu werd dat dus verrekend met de eind afrekening , dus we hadden al 175 euro voor niks betaald .toen konden ze dus niet leveren vanaf het moment dat we er in gingen dus moest er WEER en nieuw contract .en dan nog niet gesproken over de valse beloftes . Eindelijk gingen ze leveren . nu super veel tijd later nu we met die corona zitten ben ik zonder werk gekomen en komen de betalingen iets later bij ze binnen , en daar begint de ellende pas . je krijgt al 2 dagen na te late betaling een herinnering 1.5 week erna krijg je een verhoging van bijna 40 euro die je binnen een week moet betalen , als dat je niet lukt schakelen ze het zonder pardon af. Heb je dus geen energie en gas meer.

  Budget Energie is duurder als het gaat om elektriciteit normaal tarief en daltarief. Alleen met gas zijn ze iets goedkoper. De mannen die ik sprak hebben een hele andere voorstelling van zaken gegeven. Ze vergeleken de tarieven van Essent met hun eigen tarieven, dat mocht ik zelfs nog even inzien omdat ik het niet direct geloofde. En ja ik was inderdaad veel voordeliger uit. Zelfs met een eenpersoonshuishouden zou ik het merken in mijn portemonnee zo werd mij verteld. Dat was dus allemaal niet waar. En dan ook nog beter voor het milieu, daar wilde ik toch zeker wel aan meewerken?

  Nu blijkt alles een broodje aap. Want ze zijn niet goedkoper en natuurlijk kan ik het niet meer terugdraaien. Ik heb contact gehad met de klantenservice via de chatfunctie, want telefonisch kwam ik er niet door. Daar werd me direct verteld dat zij niet kon nagaan wat hun collega mij precies had verteld. En natuurlijk had ik toch nog 2 weken de tijd gehad om af te zien van het contract. Dus ja nu zat ik eraan vast en kreeg ik 100 euro boete als ik wilde veranderen van energieleverancier. Jammer voor mij. Dat ik op vakantie was geweest en mijn mail in de tussentijd niet had gecheckt was jammer voor mij, maar daar kon zij natuurlijk niets aan doen.

  Steffan 23 december 2020

  Ontevreden over Budget Energie?

  Probeer eens de beste keuze Energiedirect.nl.

  Energieleveranciers prijzen vergelijken.

  • Chantal

   Ik krijg juist altijd mannetjes naar me toegestuurd van Essent als ik de Mediamarkt in stap, zeer irritant. Dat is een reden dat ik daar niet meer kom en alles online koop. Als ik van energieleverancier wil veranderen doe ik dit wel zelf.

   Chantal 23 december 2020