• Harry
  Energie tegen inkoopprijzen 8 reacties

  Wanneer je jouw postcode invult op frankenergie.nl kan je berekenen hoeveel je ongeveer betaald per maand aan gas en elektriciteit van Frank Energie. Had ze nog nooit eerder in een vergelijker gezien, blijkt dus dat dit een nieuwe energieleverancier is. Ze zijn juist begonnen met flexibele contracten omdat de gas- en elektriciteitsprijzen zo hoog staan op het moment. Niemand weet ook wanneer het weer naar een normaal niveau zal gaan. Energieleveranciers doen naar mijn mening vaak moeilijk om een variabel/flexibel contract, ze hebben liever dat je meteen een paar jaar vast zit. Wat ik persoonlijk ook fijner vind als de prijzen normaal zijn, dan weet je tenminste waar je aan toe bent.

  Frank Energie werkt met een dynamisch termijnbedrag die maandelijks opnieuw wordt vastgesteld op basis van de verwachte prijzen en het verwachte verbruik. Zoals eigenlijk bij elk flexibel contract, kan het omhoog gaan maar ook omlaag. Voordeel van Frank Energie is, dat je het contract kan opzeggen wanneer je maar wilt zonder een boete te hoeven betalen. Dus als de prijzen omlaag gaan, kan je het snel vast gaan zetten elders. Frank Energie doet, naar mijn weten, niet aan vaste contracten dus dat is een goede deal.
  Het interessante is dat Frank Energie inkoopprijzen doorspelen naar de klant. De enige winstmarge is 5 euro per maand als vast bedrag. Denk wel dat het nu storm bij ze loopt want iedereen wil nu een flexibel contract zonder ergens aan vast te zitten.

  Bij deze wil ik energieleverancier Frank 5 sterren rating geven. Het ideale moment om in te stappen in de overspannen energiemarkt door met zo'n goed pakket te komen die precies aansluit op de torenhoge prijzen op het moment.

  Harry 22 november 2021

  Pure energie is van alle energieleveranciers de beste keuze.

  Bezoek Pure energie

  • Jan Haas

   Inderdaad een overspannen markt waar mensen eigenlijk alleen de keuze hebben om een flexibel contract te nemen. Niemand wil deze prijzen vastzetten. Hoorde vandaag op de radio dat deze energieleverancier energie aanbiedt tegen inkoopprijzen dus iedereen wil dat wel, puur op dit moment. Zodra de prijzen weer iets normaler zijn, gaan ze allemaal een vast contract nemen elders want mensen willen toch ook wel vastigheid.

   Jan Haas 24 november 2021

  • Esme

   Niemand weet het meer......... Prijzen stijgen de pan uit en veel kunnen het straks niet meer betalen. Prima hoor frank energie dat jullie flexibele contracten uitdelen met de huidige tarieven. Beetje jammer is dat de prijzen nu enorm hoog staan. De staat geeft iedereen volgend jaar 400 euro? Dat is lang niet genoeg. Wij gaan met 300% omhoog!?

   Esme 24 november 2021

  • Jan Haas

   Klopt Esme, echter is er geen beter alternatief. Frank Energie rekent geen marge over de inkoopprijzen van gas en elektriciteit. Je bent op flexibele basis simpelweg goedkoper uit hier dan elders totdat de prijzen weer wat lager zijn.

   Mensen die een paar maand geleden de tarieven vast hebben gezet zijn nu spekkoper. Anderen moeten hopen dat het snel weer omlaag gaat zodat ze het ook weer vast kunnen zetten.
   Je zal haast zeggen dat het niet hoger kan worden met de prijzen maar je weet het maar nooit. Afwachten maar. Voor nu hebben mensen die een nieuw contract moeten aangaan geen andere keuze dan een flexibel contract te nemen.

   Jan Haas 24 november 2021

  • Pietert

   Lastig wat je in deze overspannen energiemarkt moet doen. Een jaarcontract tegen hoge prijzen of een variabel contract wat ook niet goedkoop is? De energieprijzen gaan door het dak. Het businessmodel van frank energie spreekt mij wel aan. Een uitgebreide review vond ik op een andere website. Doe er je voordeel mee of niet. Al weet ik niet of ik nu de beste keuze heb gemaakt. Heb mij toch maar aangemeld bij frank. En als het niks is ben ik er zo weer weg. Lastig lastig lastig.

   Pietert 25 november 2021

  • Lisanne Voortsema

   Wij blijven gewoon bij Pure Energie. Wel overwogen om te vertrekken maar zoveel scheelt de prijs nou ook weer niet. Energieleveranciers willen eigen klanten natuurlijk houden dus zoveel marge gooien ze ook niet op de prijzen, zeker niet op dit moment. Zodra de prijzen weer kelderen, kan ik gewoon aan Pure Energie vragen om de prijzen vast te zetten en klaar. Nu ben ik overgegaan op flexibele prijzen, hebben ze me aangeraden. Niemand gaat de prijzen nu vastzetten dus we zitten een beetje vast. We maken er maar het beste van. Kan me wel voorstellen dat velen nu naar Frank gaan, zeker omdat je daar ook kosteloos weer kan vertrekken. Ieder z'n ding natuurlijk.

   Lisanne Voortsema 25 november 2021

  • Marianne

   Wij zijn overgestapt naar FrankEnergie.nl! Komt goed over en was precies wat we nu nodig hebben. We zitten nergens aan vast en ze regelen alles voor ons qua overstap! Thx.

   Marianne 26 november 2021

  • Wim

   Ik heb getracht via 2 verzonden e-mails in contact te komen met dit bedrijf, omdat ik toch niet akkoord kan gaan met het contract. Daarbij heb ik het contract opgezegd. Helemaal geen reactie. Dat noemt zich klant vriendelijk. Wel een eerste faktuur sturen 14 dagen voor het leveren van gas en stroom tegen prijzen waar je van schrikt. Al met al erg teleurgesteld in dit bedrijf

   Wim 26 november 2021

  • Simon

   Het zal best zo zijn hoor dat ze gas en elektriciteit aanbieden tegen inkoopprijzen maar het feit dat ze zoveel adverteren overal en nergens en maar 5 euro per aansluiting marge hebben. Ik ben erg benieuwd of dit wel goed gaat. En weet wel mensen, je kan nu wel bij Frank Energie gaan maar als ze failliet gaan mag je weer een nieuwe energieleverancier zoeken. Bedenk zelf, ze hebben personeel te betalen, ze geven duizenden euro's uit aan marketing, en maken een geringe winst per klant, die overigens ook nog eens weg kan gaan wanneer die wil. Tel uit je winst.

   Simon 28 november 2021