Essent

Essent

3 reviews
B

Nu nog even niet

Ik ben jaren klant geweest van Essent en heb nooit klachten over deze energieleverancier maar wat ik nu niet begrijp is dat mensen kiezen voor hun jaarcontracten op dit moment die qua prijzen matchen met de hoogte van het prijsplafond. Blijf lekker gewoon bij de variabele opties, ik zit bij NextEnergy en betaal een fractie van wat je nu vast bij Essent zou betalen. En als de prijzen al flink zouden stijgen, heb ik het prijsplafond die redding biedt. Eerlijk is eerlijk, zodra het prijsplafond verdwijnt en de prijzen weer ietwat gunstig zijn, ga ik uiteraard ook gewoon het vastzetten bij Essent of een andere grote energieleverancier. Geef dan ook gewoon 4 sterren want het is een goed bedrijf maar als je nu slim bent blijf je nog even variabel nemen.

BB 18 mei 2023
Reageer
K

geen reden om over te stappen

In tegenstelling tot andere mensen hier, ben ik wel tevreden over Essent.

Vind de verbruiksmanager erg handig op de website van Essent..Je kan hierdoor goed zien wat je verbruikt hebt, en of je je termijnbedrag misschien aan moet passen om verassingen te voorkomen op de jaarrekening
Deze jaarrekening laat wel lang op zich wachten dit jaar.. zal deze eerst op 17 januari krijgen.. die is inmiddels 28 januari.. nog even wachten dus.

Verder moet mij echt van het hart dat de nieuwe website van essent erg traag werkt.. moet soms wel 2 minuten wachten alvorens een pagina geladen is.. en de app is wat karig.. weinig opties.

Zolang dit het enige is wat ik aan klachten heb over essent zal ik niet overstappen.

Karim 19 jan 2021
T

Zal toch eens kijken voor de grap hoeveel je kwijt bent bij andere energieleveranciers. Energie is energie.... Als je elders minder betaald dan kan dat zeker uit. Overstappen loont wel degelijk als je elk jaar even je gegevens bij een vergelijker invult. Zelfs op Vergelijkwijzer kan je energieleveranciers vergelijken op prijs.

Ton 19 jan 2021
B

Overstappen kan zeker lonen als je er wat tijd in steekt om je oude gegevens erbij te pakken en wat vergelijkers af te struinen, net zoals Ton zegt. Ik doe het ieder jaar en het scheelt me zoveel dat ik daar jaarlijks een keer lekker van op vakantie kan gaan.

Ben 15 feb 2021
T

Plots geen contract meer door verhuizing

Ik heb altijd Essent gehad tot het moment dat ik ging verhuizen. Ik dacht dus dat je energiecontract doorloopt als je verhuisd, blijkbaar vervalt je contract dan. Ik wist dit niet en kreeg plots brieven in huis van de gascentrale o.i.d. dat ze me gingen afsluiten als ik niet snel een energieleverancier weer zou nemen. Dus contact gehad met Essent en vroeg hoe dit mogelijk was. Ze wisten het zelf ook niet ik had zogenaamd helemaal geen contract bij hun en zo ging het maar door. Toen dus maar een andere energieleverancier gekozen. Was altijd prima tevreden met Essent maar als ze me niet willen houden ga ik zo naar een ander toe, geen probleem. Heel apart verhaal. Hopelijk leert de klantenservice van deze fout of wellicht ben ik onwetend geweest dat je energiecontract afloopt als je verhuisd... Wilde het toch graag even delen.

Tanja 1 jan 2021
Reageer
Over Essent

Essent is een energiebedrijf dat gas, elektriciteit, warmte en energiediensten levert aan consumenten en bedrijven in Nederland en Belgie. Een groot deel van de energie die Essent levert, produceren ze zelf. Hierdoor is Essent een duurzame en zeer grote energieleverancier met een bekende naam.

Beste energieleveranciers

Beste keuze

NextEnergy

2.

Pure energie

3.

Oxxio

4.

Delta Energie