Energie

Frank Energie

10 reviews
40% positief
Positief
20% neutraal
Neutraal
40% negatief
Negatief

Frank Energie levert energie tegen inkoopprijzen. De standaard Nederlander houdt van duidelijkheid en eerlijkheid als het gaat om energie- en gasprijzen, dit is precies waar deze energieleverancier in uitblinkt. Binnen enkele minuten kan je al overstappen naar Frank Energie, vul je gegevens en en ze regelen verder alles voor je. Als het je niet bevalt, kan je als klant weg wanneer je maar wilt zonder boete.

Pure energie is van alle energieleveranciers de beste keuze.

Bezoek Pure energie


Reviews (10)

 • Monk

  Prijzen van energie

  Ik weet het ook niet meer want mijn jaarcontract is verlopen bij Essent en het is vrij onduidelijk wat er nu gebeurd. Heb een simpele mail ontvangen met een link daarin wat er gebeurd maar ik word er niet wijzer op. De tarieven die ik zou krijgen zijn zo hoog dat ik verder ben gaan kijken en heb gezien dat het bij Frank Energie een fractie goedkoper is als dat ik bij Essent zou betalen. Simpel overgestapt en Frank heeft er een blije klant bij. Eerlijk gezegd geen idee hebbende wat ik ga doen als de prijzen weer omlaag gaan want ik wil wel weer een vast contract. Dit zie ik wel weer op een latere dag.

  Monk 28 okt 2022

 • Hans van den Doel

  Vooruit betalen

  wat heel vervelend is, is dat energie bedrijven niet telefonisch bereikbaar zijn, tenzij je niet op tijd betaalt, dan zijn ze er als de kippen bij en meestal niet zo vriendelijk toen je het contract afsloot. Wij zijn bij energiedirect weggegaan om deze reden. Tja en nu; per 1 februari dus weggegaan bij energiedirect die nog even de maand februari afschreven. Bij Frank energie een inschattingsbedrag op basis van de nieuwe energie prijzen, dus 3 keer zoveel, ongeveer 800 euro. Maar; Frank energie schrijft dus ook de maand februari af en een week later vast de maand maart! Dat loopt in de papieren! Frank energie bericht dat er vooraf betaald moet worden. Lekker dan, dan wisten we niet en nog weel twee weken voordat de volgende maand begint! De app werkte even, nu niet meer en wij bleken veel minder te gebruiken dan er begroot was, maar dat wordt pas over twee maanden bekeken. Tja, zo ben je wel een energie leverancier aan het voor financieren en dus ook, teveel aan het betalen. Bedrag voor maart gestorneerd, daar ik dacht dat dit een vergissing was, drie dagen later al een mail van de debiteuren afdeling; of ik binnen 7 dagen wil betalen. We gaan maar weer op zoek naar een andere leverancier, om moedeloos van te worden. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Tijd dat de regering het heft in handen neemt en een staatsenergiebedrijf begint, of klink ik nu een beetje als Poetin?

  Frank Energie heeft gereageerd

  Hans van den Doel 22 feb 2022

 • Hans

  Onbetrouwbaar en nog slechter dan de gevestigde

  Onbetrouwbaar en nog slechter dan de gevestigde orde!
  Alle beloftes die Frank Energie doet blijken niet waar te zijn. Je krijgt geen alerts, geen inzage in je verbruik en dat alles onder de flauwe argumentatie dat de nieuwe app dit gaat oplossen. Maar ondertussen betaal ik wel 230 euro waar ik voorheen 18 euro per maand aan stroom verbruikte. Een verklaring ontbreekt compleet, daar krijg je behendig geen antwoord op als je er naar vraagt, maar incassseren lukt ze prima zonder app!

  Frank Energie heeft gereageerd

  Hans 15 feb 2022

 • Vinnie

  Valt ook wel tegen want prijzen blijven stijgen

  Ben wel redelijk blij met Frank Energie.. dacht ik. Ons contract was afgelopen bij Essent, nu de prijzen heel duur zijn hebben we daar een flexibel contract genomen waar de prijzen wel heel snel omhoog vlogen. Toen hoorden we van Frank Energie op de radio dus even gekeken en de prijzen stonden ons wel aan. We konden overstappen omdat we flexibel zaten bij Essent, geluk bij een ongeluk? Maar nu blijven de prijzen van Frank Energie ook maar de pan uit rijzen en het ergste is, is dat de app niet goed werkt waardoor je de huidige stand van zaken amper kan zien. Ook krijgen we rekeningen binnen die ver boven hetgeen zit wat de app beloofd. Gaat nergens over. Waar we blij waren met een energieleverancier die alleen flexibel aanbiedt en hierdoor dus goedkoper is, valt dit toch wel tegen.

  Vinnie 26 jan 2022

 • Marianne

  Koude kermis is dat Frank met zijn beloftes

  De prijzen blijven maar omhoog gaan en dan kan Frank wel flink gaan adverteren dat ze de beste keuze zijn maar er is nu simpelweg geen beste keuze. Het kost ons nu gemiddeld 500 tot 600 euro per maand en dan proberen we ook nog zuinig aan te doen. Ik snap best dat je in de wintermaanden meer stookt en dat hierdoor de prijzen hoger uitvallen dan in de zomer maar kom op, dit gaat veel te ver. Kan ook nergens meer naar toe want overal zijn de prijzen nu hoog. Wil niet perse Frank energie aanvallen maar als je zegt dat je de goedkoopste bent en dat alles goed komt als jij je bij hen aansluit, kom je toch flink van een koude kermis thuis. Ik hou helemaal geen geld over in de maand, moet op de centen letten als ik de supermarkt in loop. Wat is dit voor wereld!?

  Marianne 29 dec 2021

 • Rene Hoezen

  Geen slimme meter probleem

  Als je dus geen slimme meter in je huis hebt, kan je geen flexibel contract krijgen bij Frank energie!? Wat is dat voor ongein. De meeste huishoudens hebben qua hoog en dal tarief bijna geen verschil dus waarom doet Frank energie hier zo moeilijk over? Ik kan het toch gewoon aangeven wat mijn meter aangeeft!
  Ik kan dus alleen een zogenaamd modelcontract nemen, dit zijn de tarieven hiervan:

  Stroom: € 0,39412 / kWh
  Gas: € 1,72856 / m3

  Dat gaat dus niet gebeuren, spijt me zeer. Jullie adverteren dat jullie de beste flexibele energieleverancier zijn en dan kunnen jullie mij geen flexibel contract geven. Ik was erg positief gestemd toen ik jullie advertentie hoorde maar dat is bij deze wel meteen de grond in gestampt! Bovenstaande prijzen zijn trouwens ook nog eens geldig t/m 1 januari 2022, dat is al bijna. Daarna zal het misschien nog hoger worden, lekker dan.

  Misschien een idee Frank energie, laat iemand bij me langs komen om een slimme meter te installeren. Ik betaal die kosten wel geen probleem. Maar laat klanten niet zo in de kou staan.

  Rene Hoezen 4 dec 2021

 • Simoon

  Goedkoop en flexibel

  Misschien zeg ik iets geks maar dit is dus een energieleverancier die het moet hebben van een soort contract inkomstenbron. 5 euro voor elektro en 5 euro voor een gasaansluiting als ik het goed heb? Dus 10 euro per klantje in theorie. Kan uiteraard werken want ze gokken niet met de energielasten door het vast te zetten. Easyenergie en energieZero doen al jaren hetzelfde en die bestaan ook nog. Enige nadeel is dat je bij deze energieleveranciers geen enkele optie hebt om de tarieven vast te zetten als de tarieven op een laag punt staan. Het staat momenteel hoog dus wel het juiste moment voor zulke energieleveranciers op hun stempel te drukken.

  Simoon 4 dec 2021

 • T. Bone

  Chat en mail reactie is traag

  Ze doen zich leuk voor op alle advertenties maar als je in de chat ze wat wil vragen duurt het minimaal 30 minuten voordat je een medewerker te pakken krijgt op de chat. Staat ook nergens dat je zo lang moet wachten en als je dan uiteindelijk een reactie krijgt en je daarop reageert, mag je weer 30 minuten wachten op een nieuwe reactie. Meneer zei nog wel dat ze het druk hadden. Ja, dat krijg je hé als je adverteert dat je de beste energieleverancier bent van dit moment.
  Juist in deze tijd zouden jullie er goed aan doen om snel mensen te woord te kunnen staan. Niemand weet precies wat hij/zij moet doen. Tip van de week, zo trek je nog veel meer klanten binnen.

  T. Bone 26 nov 2021

 • A. Middel

  Frank Energie op de radio eerlijke en transparant

  Wij hoorden tijdens het autorijden ineens een advertentie over Frank Energie op de radio, dat ze variabele contracten aanbieden zonder ergens aan vast te zitten. Dit zou momenteel voor iedereen de beste keuze zijn als je vaste contract af zou lopen. Hier vallen wij helaas ook onder. Altijd een 1-jarig abonnement genomen zodat je gemakkelijk over kan stappen maar er nooit rekening mee gehouden dat de prijzen ZO ERG OMHOOG zouden gaan. Frank Energie zou een transparante energieleverancier zijn zeiden ze in de advertentie. Eenmaal aangekomen op de website kon je dat ook wel terug zien. Prijzen goed zonder rompslomp aangetoond en je kan blijkbaar je account per direct deactiveren als je er geen zin meer in hebt. Dat trok ons het meeste aan. Reden hiervoor is dat we graag bij een goede energieleverancier willen zitten en we nog nooit van Frank Energie hebben gehoord. Horen her en der wel goede verhalen en de reviews die we hebben gelezen zijn ook meer positief dan negatief dus we zijn overstag gegaan. Binnenkort krijgen we energie en gas van Frank Energie op variabele basis. Dit houdt in dat de prijzen omhoog en omlaag kunnen gaan per maand, afhankelijk van wat de prijzen simpelweg doen. Je zou bijna denken dat het niet hoger kan? Heb wel spijt dat we het vorig jaar niet voor enkele jaren hebben vastgezet. Dit is voor nu de beste keuze denk ik. Wel slim trouwens van dit energiebedrijf om zo je entree te maken op de overspannen energiemarkt.

  A. Middel 26 nov 2021

 • Harry

  Energie tegen inkoopprijzen

  Wanneer je jouw postcode invult op frankenergie.nl kan je berekenen hoeveel je ongeveer betaald per maand aan gas en elektriciteit van Frank Energie. Had ze nog nooit eerder in een vergelijker gezien, blijkt dus dat dit een nieuwe energieleverancier is. Ze zijn juist begonnen met flexibele contracten omdat de gas- en elektriciteitsprijzen zo hoog staan op het moment. Niemand weet ook wanneer het weer naar een normaal niveau zal gaan. Energieleveranciers doen naar mijn mening vaak moeilijk om een variabel/flexibel contract, ze hebben liever dat je meteen een paar jaar vast zit. Wat ik persoonlijk ook fijner vind als de prijzen normaal zijn, dan weet je tenminste waar je aan toe bent.

  Frank Energie werkt met een dynamisch termijnbedrag die maandelijks opnieuw wordt vastgesteld op basis van de verwachte prijzen en het verwachte verbruik. Zoals eigenlijk bij elk flexibel contract, kan het omhoog gaan maar ook omlaag. Voordeel van Frank Energie is, dat je het contract kan opzeggen wanneer je maar wilt zonder een boete te hoeven betalen. Dus als de prijzen omlaag gaan, kan je het snel vast gaan zetten elders. Frank Energie doet, naar mijn weten, niet aan vaste contracten dus dat is een goede deal.
  Het interessante is dat Frank Energie inkoopprijzen doorspelen naar de klant. De enige winstmarge is 5 euro per maand als vast bedrag. Denk wel dat het nu storm bij ze loopt want iedereen wil nu een flexibel contract zonder ergens aan vast te zitten.

  Bij deze wil ik energieleverancier Frank 5 sterren rating geven. Het ideale moment om in te stappen in de overspannen energiemarkt door met zo'n goed pakket te komen die precies aansluit op de torenhoge prijzen op het moment.

  Harry 22 nov 2021